
AMPELOGRAFIYA (3-kurs, 5-semestr). Abdiyev A.+998973861276 e-mail:akbar.abdiev.sf@gmail.com
Ushbu ma’ruza matnlari
―Vinochilik texnologiyasi yo‘nalishi 2-bosqich talabalari uchun
mo‘ljallangan. Ma’ruza matnida uzum etishtirish texnologiyasi, navlarni
o‘rganish, o‘stirish va hosilni yeg’ib olishgacha bo‘lgan
jarayonlar, barglarining morfologik va anatomik tuzilishi aniq va tushunarli
qilib keltirilgan. Uzum etishtirish texnologiyasi uzoq yillar davomida olib
borilgan ilmiy-tadqiqotlardan kelib chiqib, xorijiy va mahalliy adabiyotlar
asosida yozilgan.

Oziq-ovqat mahsulotlarini sertifikatlash asoslari va xavfsizlik mezonlari
Fanning maqsadi:
Bakalavriatura 5321000-Oziq-ovqat xavfsizligi va 5322800-Funksional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari
texnologiyasi yo’nalishidagi 2-bosqich
talabalariga “Oziq-ovqat mahsulotlarini standartlashtirish va
sertifikatlashtirish” fanidan tegishli
bo’lgan bilimlarni berishga qaratilgan